LMN Genealogie – Lamain, Lameijn, Lameyn, Lamein, Lemain, Lemein, Lamijn

In Nederland treffen we de familienamen Lamain, Lameijn, Lameyn, Lamein, Lemain, Lemein en Lamijn aan. Ze hebben gemeenschappelijk dat ze afstammen van een stamvader met de naam Lamain, maar niet dezelfde. Zo onderkennen we een Groningse familielijn die de namen Lamain, Lemain, Lamein en Lemein omvat, en afstamt van 17e eeuwse Pieter Lamain, staatssoldaat. Er is een Drentse familielijn die Ulrich Lamein als stamvader, eveneens een soldaat in staatse dienst. De Zeeuwse Lijn stamt in Nederland af van Eustache Lamain, een gevluchte Hugenoot. Gezien de naamsverianten die in de loop der eeuwen ontstaan zijn, duiden we al deze families aan met LMN-lijnen.
Naast deze levende LMN-lijnen is er ook nog een aantal dat is uitgestorven. Zo bestonden er een Leidse, Utrechtse en Haagse LMN-lijn in de 17e eeuw. Deze zijn dus verdwenen.
Van de Drentse Lijn zal vermoedelijk gezien moeten worden als een tak aan de Groningse Lijn. De Zeeuwse Lijn leidt terug naar Frankrijk, waar we nog andere LMN-lijnen aantreffen. Ook kennen we LMN-lijnen in Belgiƫ, Duitsland, Canada en de US.